El cyklar

SÅ FUNGERAR DET

Har du aldrig provat en elcykel så kommer du antagligen att bli förvånad när du känner hur mycket kraft som finns i motorn. Att starta från stillastående, att ta sig upp för en brant backe, att dra en tungt lastad cykelkärra eller att cykla i hård motvind är plötsligt inga som helst problem.

En elcykel ger dig extra kraft när du behöver det, eller hela tiden om du vill det. Maxhastigheten är 25 km/h. Det går att cykla fortare, men då frikopplas motorn och dina ben får stå för farten. När du cyklar väljer du önskat effektläge, resten sköts helt automatiskt av systemet. Kraften anpassas efter hur mycket du trampar.
Du kan också få hjälp med elcykelns gå-assistans när du leder cykeln eller rullar fram i promenadtakt, då är hastigheten begränsad till max 6 km/h.

RÄCKVIDD

45-150 km vid normalt användande och beroende på vilken elcykel du väljer. Tar du ut full effekt så tömmer du batteriet snabbare än om du bara använder batteriet då och då, till exempel i uppförsbackar. Använder du motorn väldigt sparsamt så kan batteriet räcka ännu längre.

LADDTID

Ett helt urladdat batteri tar 2,5-6 timmar att ladda upp. Ett batteri som är mindre urladdat laddas upp snabbare.
Hur ofta batteriet behöver laddas: Det beror på hur mycket du cyklar och hur mycket effekt du tar ur batteriet. De flesta klarar sig med en eller ett par laddningar per vecka.

EFFEKT

Alla våra elcyklar är på 250W. Vridmomentet (hur stark motorn är) varierar. Citycyklarna har lite mindre vridmoment. Hybriderna är starkare och starkast är våra mountainbikes.

VÅRA ELSYSTEM

EGOING SYSTEM

EGOING är vårt egenutvecklade elsystem som sitter på många Crescent elcyklar. Elcyklar med EGOING-systemet produktdesignas, utvecklas och produceras i cykelfabriken i Varberg.

EGOING-motorerna ger rätt effekt för vardagscykling och pendling och systemet är lätt att förstå sig på. Du har fem effektlägen att välja mellan när du cyklar och kan dessutom få hjälp av motorn när du leder din elcykeln.

SHIMANO STEPS

Shimano är en världens största tillverkare av cykelkomponenter och de ligger i framkant även inom utvecklingen av elcykelmotorer.

BOSCH SYSTEM

Bosch är ett tyskt varumärke som tillverkar elprodukter med hög kvalité. De har en bredd av system för elcyklar och ligger i framkant när det gäller performance.


Följ, Dela och Gilla oss på sociala medier

Kontakta oss

Stora Norregatan 7
261 32 Landskrona
Tel. 0418-10339
E-post: kontakt@cykelmekano.se

Öppettider

Måndag - Fredag: 10.00 - 18.00
Lunch: 12.30 - 13.30
Lördag: 10.00 - 14:00
Söndagar och helgdagar: stängt

Midsommar,jul och nyårsafton och dag stängt